Hej då Kunming och hej Sverige!

Nu är jag hemma i Sverige igen! Känns konstigt och det konstiga var att jag i morse blev sugen på att äta jordgubbar när jag gått och längtat efter bröd i en månad. Haha. Jag är verkligen glad att jag följde med på denna resa, då jag fått vara med om mycket spännande. Förhoppningsvis kan jag åka tillbaks till Kunming någon gång i framtiden:)

 

Hoppas ni alla läsare tyckt att det varit kul att följa min vistelse i Kina, här på bloggen och hoppas även att ni någon gång får möjlighet att besöka denna härliga stad. Staden som jag redan saknar; Människorna, maten, färgerna, vädret och tro det eller ej men till och med den galna trafiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ Sofie


Nordic Eyes och Bambutemplet

Hej!

 

Vill bara passa på och gratta min fina vän Franciska som fyller 18 idag! GRATTIS!

 

Igår var det dags för vår utställning och allt alla har gjort är verkligen jättebra. Man blev glad när det kom fram folk och ville veta mer om verket man har gjort.

 

Igår blev jag till och med utbjuden på middag av en kille som jag pratat med på English corner, här på TCG i måndags. Smickrande men jag var tyvärr tvungen att tacka nej. Det är nämligen så mycket som jag måste fixa innan jag åker, vilket är väldigt snart men hade jag haft tiden hade det varit kul.

 

Idag gjorde vi en liten utflykt till bambutemplet som ligger uppe i bergen. Väldigt fint och jag tycker alla färgglada mönster templet och omgivande byggnader är dekorerade i, är helt fantastiska. Se bara bilderna nedan men tyvärr så är dem inget emot hur det ser ut i verkligheten.

 

Utsällning:)
Tempelet
Inte bara jag som dekorerar allt med mösnter:)
De kända kinesiska drakarna fanns lite här och var .

Utställningen närmar sig:)

Hejsvejs!

Idag skulle projekten vara klara, för de allra flesta av oss i gruppen, då vi ska ha utställning imorgon på TCG Nordica. Att hänga en utställning är ganska krävande. Mycket man ska tänka på för att det ska bli snyggt, bland annat att de olika verken placeras så att de inte tar ut varandra. Men vi var alla laddade och innan hägningen hade vi ätit en stor lunch på restaurangen, Muslimen, som ligger precis i närheten av TCG. Vi bjöd nämligen TCG:s personal på lunch då det har hjälpt oss ganska mycket med saker och ting då vi varit här i Kina. Flera apoteksbesök och utskrifter av bilder är några exempel.

Så imorgon kl 20.00 är det dags för vår utställning men innan dess blir det lite shopping.

Cornelia, Svea och Flora på resturangen Muslimen. Här beställer man in smårätter som man sedan delar på. Väldigt gott och att äta så här är något jag kommer att sakna, då jag är hemma i Sverige igen. Praktiskt och inte jättedyrt.
hmm, hänger det rätt nu?
Lite mer åt höger..
Mitt arbete som jag hållt på med här i Kina. Efter ett stort antal timmar är  min jätteblomma som även representerar en sol färdig. Blombladen är har fomen av ett monument här i Kunming.

Miau byn

Hej!

Igår var vi i Miau byn som ligger i en dalgång uppe i bergen. Miau folket är ett minoritetsfolk i här i Kina och när vi var där hade dem bröllopsfirande. Alla vara fint klädda; färgglada band smyckade kvinnornas kläder. Jag är så glad att ha varit där och deras by ligger så himla fint. Husen har betydligt sämre standard än våra och deras toalett ska jag inte ens prata om men trots detta är det en väldigt mysig by. Människorna utstrålar en värme och dem bjöd in oss i deras hem för att bjuda oss på mandariner och kakor.

Bilderna blev lite mindre i dag. Det tar nämligen förskräckligt lång tid att ladda upp dem på bloggen. Hoppas ni överlever:)

PS: Kanske inte så intressant men jag blev solbränd efter att ha varit där, upp i bergen. Helt röd under ögonen då jag tittade mig i spegeln hemma.

 

Utsikten = Manifik
Bröllopskören. Bruden står andra från höger.
Alla var så fina. Man ville verkligen fota alla:)
Jag tillsammans med gästvänliga kvinnor som både sjöng och dansade för oss, när vi satt och mumsade på mandariner utanför deras hem. Jag ser verkligen ut som en jätte:) Haha

Födelsedagsbarn och ateljébesök

Hej på er alla där hemma,

Sen uppdatering tyvärr men det beror bland annat på att internet här går super långsamt. Men här nedan kommer de bilder jag lyckats laddat upp.

Igår hade Mika sin 18 årsdag och det firades. Det blev en stor härlig frukost alla tillsammans. Den bästa frukosten i Kina. Det åts även en tårta på TCG med bönor i. Lite annorlunda från vad man är van vid men den var god:)

 

Det blev även ett litet kort besök nere i Downtown för lunch och shopping. Tyvärr hittade jag inget som jag ville köpa. Alla ni som tror att allt är så himla billigt i Kina har faktiskt fel. Mat är billigt men kläder verkligen inte.

Senare på eftermiddagen besökte vi konstnärer i deras ateljéer. Kul och inspirerande var det.

Såhär ser toaletterna ut i Kina. Det är lite speciellt att gå på en sådan här toalett men jag har vant mig fast har flera gånger tänkt tanken. Tänk om man råkar trampa snett. haha

 


Kinesiska streck och te

Hej!

Workshops i kalligrafi och tebjudning stod på dagens schema. Kalligrafi var kul men oj så svårt. Det är flera steg som man måste göra för att få dem rätta linjerna. Jag vet inte hur många streck jag målade och det var ytterst få som blev bra.

Tebjudningen var intressant. Här dricker man inte te i stora koppar som i Sverige, utan man dricker i väldigt små. Jag gissar på att det får plats ca 3-4 matskedar i dessa koppar. Anledning till det är bland annat att te är något man ska njuta av och man ska dricka långsamt för att verkligen känna smaken.,.

Alice och Michaela
Kinesisk tebjudning
I vänta på teet
tekakor

GOTT NYTT ÅR!!!

Hej!

Då var det 2012. Ojojoj vad tiden går snabbt men detta kommer vara ett år fullt av många nya spännande saker.

Det nya året, här i Kina firades väl. Först hade vi en supergod middag på TCG Nordica och en fin konsert och sedan bar det av till de kinesiska dansklubbarna. Det var kul och i kvarteret där klubbarna låg fanns ett torg där det hade en livesänd show. Tror att den var det iallafall:) och vid 12 slaget stod vi där, på torget och ropade in det nya året tillsammans med Kineserna:)

 

Idag har jag spenderat dagen i ateljén som ligger vid TCG Nordica och just nu håller på med en målning till mitt 100-poängsprojekt. Härligt att ha kommit igång med målandet:) Bilder finns nedan.

 

Som svar på Franciskas kommentar(fråga) i förra inlägget så kan jag säga att maten här är god men det kan vara svårt att hitta de saker man är van att äta i Sverige och visst längtar jag ibland efter "svensk mat". Som jag tidigare skrivit (förra inlägget)är bröd till frukost det jag saknar mest av allt. Här i Kina får man testa sig fram i matväg och det finns mycket spännande. Fina frukt och grönsaksmarknader och om jag ska sukta er så är det faktiskt jordgubbssäsong här i Kunming. Köpte hem en påse idag och jag kan lova er att jordgubbarna här är betydligt billigare än där hemma. Mat är väldigt billigt. Äter man på café eller restaurang är normalpris på en rätt ca 18- 20 kr och då kan man jämföra med Sverige där priset skulle ligga runt 80 kr. Man blir riktigt bortskämd här, vad det gäller matpriserna. Hur kommer man att reagera när man kommer hem igen och måste betala två gånger så mycket?
Två bildisar Cornelia och Signe i ateljén idag.

Här är min målning som jag håller på just nu. Den är lånt ifrån färdig och jag vet att vissa av er nu tänker, Sofie och hennes blommor. För er som känner mig, vet att mitt favoritmotiv är blommor, men jag har faktiskt en bra anledning till varför jag valt att göra en jätteblomma, så det så.

 


RSS 2.0